Anne Boertien - Visueel Procesbegeleider - Zakelijk Tekenen - Visueel verslag - Psycholoog33

Aanbod

Zakelijk tekenen - workshop - voorbeelden - inspiratie - visuele werkvorm - visueel werken

Creatieve Teamsessie

Visueel samenwerken

Er zijn van die thema’s waar je als team eindeloos over kunt praten: ‘Wat is onze visie op ...?', 'Waar staan wij voor?' Een teamsessie zakelijk tekenen biedt uitkomst.

Door het gekozen onderwerp in tekeningen te onderzoeken, kom je samen tot de kern. Je leert in welke beelden jij en je collega’s denken en hoe het grote plaatje eruitziet. Door thema’s samen te visualiseren ontstaat er ruimte voor verschillende perspectieven en kom je als team meer op een lijn. Zo benutten we veel meer aanwezig potentieel!

Een teamsessie verbindt en inspireert. Heel geschikt voor teambuilding-, brainstorm- en heisessies.

Zakelijk tekenen - workshop - voorbeelden - inspiratie - visuele werkvorm - visueel werken
Visueel reflecteren - creatieve reflectie - ideeën reflectie -reflectievragen - zakelijk tekenen

Visuele intervisie

Reflectie in beeld

Met zakelijk tekenen als middel leer je op een creatieve en gestructureerde manier kijken naar je professionele en persoonlijke handelen. Vanuit diverse visuele werkvormen, gerichte vragen, visualisatie- en meditatietechnieken maken we tijd en aandacht om stil te staan en te reflecteren op een zelfgekozen thema.

Uit het hoofd, intuïtief en praktisch aan de slag met een tastbaar eindresultaat: Je inzichten zichtbaar en je doelen helder in beeld.

Visueel reflecteren - creatieve reflectie - ideeën reflectie -reflectievragen - zakelijk tekenen

Zakelijk Tekenen

Workshops en trainingen

Jezelf én een ander beter leren begrijpen op de werkvloer? Doe dan de training zakelijk tekenen. Je leert de basisprincipes van functioneel tekenen en werkt aan een ‘visueel woordenboek’ met termen uit je eigen vakgebied. Dat wat je leert pas je in de training meteen toe op een eigen praktijkvoorbeeld. Dit helpt je om jouw complexe werk begrijpelijk én aantrekkelijk te maken voor jezelf en een ander. De training is altijd maatwerk, waarbij we tekenen als middel gebruiken om jouw doel te bereiken. 
En.. je hoeft echt niet te kunnen tekenen om mee te doen!

Doeltreffende illustraties

Creatief vanuit de inhoud

Je wéét dat een beeld meer kan zeggen dan duizend woorden. Maar waar haal je die geschikte afbeelding vandaan? Ik maak doeltreffende illustraties om je document of presentatie mee te verduidelijken en op te leuken. Zodat je verhaal begrijpelijk en aantrekkelijk wordt voor jezelf en je doelgroep. Creatief, vanuit de inhoud.
En wat dan precies? Van praatplaten, infographics, hand-outs tot een op maat gemaakt visueel teamwoordenboek, kaartenset of jubileumkwartet.

Visueel Verslag

Live in beeld gebracht

Een vergadering of bijeenkomst kan in potentie veel nieuwe inzichten opleveren. Regelmatig wordt het helaas als vermoeiend en nutteloos ervaren. Maar dat wil niet zeggen dat het niet concreet, doelgericht en boeiend kán zijn. Als je mij vraagt om een live visueel verslag te maken, breng ik de informatie terug tot de kern in heldere tekeningen. Ik werk -afhankelijk van jullie doel- als 'fly on the wall' of als visueel facilitator. Op een groot vel papier in de ruimte of digitaal op de Ipad.

Deze visuele notulen laten het grotere plaatje zien en zijn begrijpelijk en prettig om door te nemen, óók als je er niet bij was.